המשאבים האנושיים הם מרכיב מכריע בתהליך התפתחות כל ארגון. עם מעבר השנים ובתקופה הנוכחית של הדיגיטליזציה, יתרונותיהם של ניהול משאבים אנושיים העצמאי והמשולב התווספו לאפשרויות של ניהול עצמי ומשולב של משאבים אנושיים. יחידות עסקיות שלמות, כמו גם ארגונים מבינלאומיים במגזרים כמו המידע, הבריאות, החינוך, הטכנולוגיה, הפיננסים ועוד – כולם זקוקים לניהול משאבים אנושיים איכותי כדי לעקוב אחר צרכים המתחלפים של מגזר העובדים.
אי היכולת לנהל את משאבים האנושיים באופן אפקטיבי יכולה להביא להחמרת המוסד, חוסר אמון בין העובדים, או אפילו נפילתו של המוסד. לכן, האיחוד המלא של משאבים אנושיים נחשב למטרה ראשית בכל מוסד.
איחוד המשאבים האנושיים מתחיל בהבנה שלא כל אדם מתאים לכל תפקיד, ושצריכה להיות התאמה בין המשאבים האנושיים של המוסד לצרכי התפקידים השונים בו. זה ממשיך עם הבנה של צורך להתמיד בלמוד, להקנות מיומנויות וידע חדשים ולהכוון את המשאב האנושי לערך מוסף.
האיחוד של משאבים אנושיים יכול להתבצע באמצעות שיטות שונות – מערכות ממוחשבות לניהול משאבים אנושיים, הדרכות וקורסים, או שילובים של שני הגישות. הדגש של איחוד משאבים אנושיים הוא על מיקוד משאבים, שיפור מיומנויות וידע תוך ולהביא לאפקטיביות של הארגון.
אם תהליך האיחוד הוא מוצלח או נכשל הוא תלוי במגבלות המשאבים, בנכונות של המנהלים ובעובדים לקבל שינויים, בתהליכים הארגוניים שאליהם הם מתמודדים ועוד. בכל מקרה, היתרון של איחוד משאבים אנושיים הוא שהוא מדגיש את חשיבותם של האנשים בארגון, על ידי עצם ההתמקדות בהם.